17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ρουά ματ σε δάση, αιγιαλούς και συντάξεις

Ημερομηνία:

Πρεμιέρα κάνει σημερα το Β’ θερινό τμήμα της Βουλής και σε αυτό έρχονται τα νομοσχέδια για τα δάση, την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, τα οικονομικά των κομμάτων και η κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων. Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές διαρροές ίσως μετακινηθεί στα τέλη Αυγούστου και στο θερινό τμήμα.

Σύμφωνα με το real.gr, η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει «ένα εύκολο θερινό τμήμα» καθώς γαλάζιοι και πράσινοι αντάρτες δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό. Θα συμμετέχει πάντως ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει ότι παρά τις διαρροές η κυβέρνηση ίσως φέρει τώρα το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα έως το Σεπτέμβρη που επιστρέφει η τρόικα επιδιώκοντας τη συντομότερη δυνατή επίσκεψη και ερευνά ακόμη και το ενδεχόμενο να μη γίνει η επίσκεψη αυτή αλλά ο έλεγχος να πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο έδαφος.

Δεδομένου ότι τα μήνυμα από Μέρκελ και Κομισιόν δεν δείχνουν καμιά διάθεση χαλάρωσης της δημοσιονομικής πειθαρχίας φαίνεται πως η κυβέρνηση αφήνει για λίγο τα περί σύγκρουσης με την τρόικα – στρατηγική που ίσως επανέλθει από Σεπτέμβρη – εξού και οι επιθέσεις Σαμαρά σε λαϊκισμό και κρατισμό που επί της ουσίας έβαζαν στο κάδρο το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ.

Από σήμερα η ατζέντα θα κινείται στο ρυθμό του ασφαλιστικού που αποτελεί πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου. Σύμφωνα με το Βήμα μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό σύστημα το 2010 καταγράφει έκρηξη συνταξιοδοτήσεων που επιβαρύνει το σύστημα και αποτυχία των ενοποιήσεων των ταμείων που επιχειρήθηκαν, πράγμα που προεξοφλεί νέα μέτρα από το φθινόπωρο, όπως η φραγή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και η είσπραξη των εισφορών. Θα έχει ήδη προηγηθεί η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων που θα φέρει τη ρήτρα «ρήτρα ελλείμματος» εξαφανίζοντας επί της ουσίας τις βοηθητικές συντάξεις και βάζοντας σε κίνδυνο τις κύριες.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...