17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024
Array

Σήφης Βαλυράκης στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης: «Να επιβληθεί πρόστιμο στη Siemens και να ζητήσει η Ελληνική Κυβέρνηση τα οφειλόμενα»

Ημερομηνία:

Την επιβολή προστίμου στη μητρική Siemens από την Ελληνική Κυβέρνηση ζήτησε ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης των επικαίρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Παρασκευής .
Ο κ. Βαλυράκης, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που τέθηκε από τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την ανάγκη τόνωσης της πραγματικής οικονομίας, λαμβάνοντας το λόγο και απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο ανέφερε ότι η Κυβέρνηση οφείλει και δύναται να προχωρήσει σε άμεση κίνηση επιβολής προστίμου στη μητρική Siemens.
Ο Σήφης Βαλυράκης συνέχισε θίγοντας τρία σημεία:
1.    «Η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τον προσδιορισμό της ζημίας της Ελλάδας από τις παράνομες συμβάσεις με την Siemens στο ύψος των 2 δις € ήταν ομόφωνη. Η απόφαση αυτή αποτελούσε πρόταση ύψους ποσού ως βάση διαπραγμάτευσης για την Κυβέρνηση.
2.    Η Αμερικάνικη πλευρά επέβαλε πρόστιμο 400 εκατ. $ σε βάρος της Siemens για την παραβίαση της Διεθνούς και του Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς.  Ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε η σχετική απόφαση είναι και οι δωροδοκίες στελεχών του Ελληνικού ΟΤΕ. Η Siemens παραδέχθηκε την ενοχή της και κατέβαλε το πρόστιμο.
3.    Η Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens με άλλη ομόφωνη απόφαση της πρότεινε στην Ελληνική Κυβέρνηση την επιβολή προστίμου σε βάρος της Siemens με το ίδιο σκεπτικό.
Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει και δύναται να προχωρήσει άμεσα στην επιβολή προστίμου σε βάρος της Siemens.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...