16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

 

Χαλβάς Φαρσάλων

 

Ένα ποτήρι λάδι ή ραφινέ, 2 ποτήρια ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, 1 νεσεστέ.

 

Βάζομε το λάδι με την ζάχαρη στη κατσαρόλα να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Βάζομε σε λεκανίτσα το νερό με το νεσεστέ και το ρίχνομε στην κατσαρόλα το ανακατεύομε μέχρι να βγάλει το λάδι του.

 

Γιαουρτόπιτα

 

Ένα κεσέ γιαούρτι, δύο κεσέδες ζάχαρη, ένας κεσές βούτυρο, πέντε αυγά, δυόμιση κεσέδες αλεύρι, ένα μπέικη.

Καφασωτό

300 δράμια αλεύρι , 100 δράμια βούτυρο, 100 δράμια ζάχαρη, 7 αυγά, 1 ποτηράκι κονιάκ, 1 κουταλάκι σόδα.

Να δουλευτούν καλά και να γίνουν μια πάστα. Την χωρίζετε εις δύο μέρη ανοίγετε το ένα φύλλο χονδρό και το απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί. Ανοίγετε και το άλλο φύλλο το κόβετε λουρίδες και το πλένετε καφασάκια επί του πρώτου  το οποίο έχετε στρώσει με γλυκό ή μαρμελάδα και το βάζετε στο φούρνο.

Μπουγάτσα (2)

"google ad"

Μισό κιλό φύλλα, ένα φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, ένα κιλό γάλα, ένα βιτάμ, μια κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο, ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, τέσσερα αυγά, κανέλλα, γαρύφαλλα στα φύλλα, βανίλια, άχνη ζάχαρη.

Βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και την ζάχαρη ώσπου να πήξει ελαφριά. Κατεβάζουμε. Ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο,  βανίλια. Όταν κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα αυγά. Ετοιμάζουμε τα φύλλα. Κάθε φύλλο βούτυρο, κανέλλα , γαρύφαλλο. Στη μέση την γέμιση.  Από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε στους 100 βαθμούς μια ώρα περίπου. Χαράζομε και μετά το ψήσιμο από πάνω άχνη και κανέλλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ