15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Στην Κρήτη οδεύει το «Μπ. Τζάουλι» του 2015

Ημερομηνία:

Η Κρήτη παίρνει πάνω της τον ελληνικό αθλητισμό… Μετά τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ Νέων, την ανάληψη για το 2015 του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων, για τρίτη φορά στην Ελλάδα, έρχεται τώρα και η σειρά του ελληνικού στίβου.

Ο ΣΕΓΑΣ θα υποβάλει φάκελο υποψηφιότητας και θα διεκδικήσει με το Ηράκλειο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων Α΄ κατηγορίας του 2015, πιο γνωστό σε όλους ως «Μπρούνο Τζάουλι».

Η Eθνική ομάδα ανδρών – γυναικών, που διαθέτει στη σύνθεσή της αρκετούς αθλητές από την Κρήτη, θα διεκδικήσει, στη περίπτωση ανάληψης των αγώνων, μία από τις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας ώστε να προαχθεί στη Σούπερ Λίγκα, δηλαδή στις 12 καλύτερες εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

Ο φάκελος θα κατατεθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και η απόφαση θα παρθεί, με πολλές ελπίδες νίκης, τον ερχόμενο Οκτώβριο από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου. Hδη βρέθηκε στην Κρήτη για επαφές με διάφορους φορείς ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, που ανέφερε ότι η διοργάνωση δεν πρόκειται να επιβαρύνει οικονομικά τον προϋπολογισμό της ομοσπονδίας στίβου.

Η Κρήτη έχει παράδοση και σπουδαίο φίλαθλο κοινό στον κλασικό αθλητισμό. Κανείς δεν ξεχνά τους αγώνες «Βενιζέλεια» στα Χανιά, «Βαρδινογιάννεια» στο Ρέθυμνο, τα «Κνώσεια» στο Ηράκλειο και τα «Αρκάδια» στο Ρέθυμνο.

Πηγή: “Έθνος”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...