27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Στη Βουλή η έλλειψη γιατρού στο αεροδρόμιο Χανίων

Ημερομηνία:

Ερώτηση Βιρβιδάκη μετά από δημοσίευμα του «Α.τ.Κ» για την υγειονομική κάλυψη Διεθνή Κρατικού Αερολιμένα Χανίων | Μετά από δημοσίευμα της 28/5/2014 του «Αγώνα της Κρήτης» για την ανακοίνωση καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου ν. Χανίων, ερώτηση προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Υγείας κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με θέμα «Υγειονομική κάλυψη Διεθνή Κρατικού Αερολιμένα Χανίων», κατέθεσε την Πέμπτη 29/5/2014 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.
Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:
«Ο Διεθνής Κρατικός Αερολιμένας Χανίων, ο οποίος λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σημαντική αύξηση σε κίνηση επιβατών. Η αύξηση από το εξωτερικό τα τελευταία τρία χρόνια ήταν περίπου 44%. Πέρυσι διακινήθηκαν συνολικά 2.120.000 επιβάτες και φέτος εκτιμάται ότι οι επιβάτες θα υπερβούν τα 2.500.000. Πέραν της επιβατικής κίνησης, ο Αερολιμένας Χανίων είναι από τους μεγαλύτερους εργασιακούς χώρους στον Νομό Χανίων, αφού το καλοκαίρι εργάζονται 700 περίπου εργαζόμενοι και τον χειμώνα 200, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και το μεγάλο έργο της επέκτασης του Αερολιμένα και λειτουργούν ταυτόχρονα 4 μεγάλα εργοτάξια στον χώρο.
Παρ’ όλα αυτά η κάλυψη του Αερολιμένα με γιατρό είναι ανεπαρκέστατη, υπάρχει μία μόνο γιατρός, η οποία εργάζεται 3-4 πρωινά την εβδομάδα και το υπόλοιπο διάστημα αναζητούνται λύσεις από το ΕΚΑΒ ή την Πολεμική Αεροπορία. Τα περιστατικά που συμβαίνουν συχνά λόγω του μεγάλου αριθμού επιβατών σε αρκετές περιπτώσεις χρήζουν άμεσης επέμβασης.»
Επειδή η ανωτέρω κατάσταση αφενός μεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία αλλά και την ίδια τη ζωή των επιβατών και των εργαζομένων στον Αερολιμένα και αφετέρου έχει επίπτωση στη διεθνή εικόνα της χώρας και δυσφημεί τη χώρας μας στο εξωτερικό, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
‘‘Σε ποιες άμεσες και μακροπρόθεσμες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για να επιλυθεί το πρόβλημα της σωστής και ολοκληρωμένης υγειονομικής κάλυψης του Διεθνούς Αερολιμένα Χανίων πριν δημιουργηθούν ανεπανόρθωτα προβλήματα και μη αναστρέψιμες καταστάσεις;’’

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ