27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Στη Νέα Μανωλάδα «πληρώνουν» με σφαίρες, στην Ολλανδία δίνουν 1.400 ευρώ

Ημερομηνία:

Τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στη Νέα Μανωλάδα με τους πιστολάδες επιστάτες να πυροβολούν έναντι αλλοδαπών που ζητούσαν να πληρωθούν για την εργασία τους φέρνει στο προσκήνιο ακόμη μια σκοτεινή πτυχή της ελληνικής κοινωνίας.Μπορεί να έχει χυθεί πολύ μελάνι ήδη για την υπόθεση αυτή και η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει έτσι εύκολα, αλλά, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η περσινή προκήρυξη του ελληνικού ΟΑΕΔ (την οποία επισήμανε αναγνώστης μας) για εργασία σε χωράφια παραγωγής φράουλας στην Ολλανδία όπου δίδονται όλες οι πληροφορίες για ωράρια, μισθοδοσία και αμοιβή.
Σύμφωνα με την προκήρυξη η οποία υπάρχει ακόμη αναρτημένη στο γραφείο διασύνδεσης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας ο μισθός είναι 1.416 ευρώ με καθαρές αποδοχές 1.200 ευρώ για εργασίες καλλιέργειας και συγκομιδής φράουλας.
Ωρες εργασίας 7.00 – 12.30 και 13.00 – 15.15, ενώ ο εργοδότης καταβάλει και οδοιπορικά για τα έξοδα ταξιδιού
Αναλυτικά η προκήρυξη:
ZHTOYNTAI ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ και ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Έναρξη 15/06/2012 και λήξη τέλος Οκτωβρίου 2012
Η Εργασία διαρκεί από 7.00 μέχρι 12.30 και 13.00 -15.15 .
Οι ακαθάριστες αποδοχές είναι 1.416 ευρώ, καθαρές 1.200 ευρώ.
Ο εργοδότης καταβάλλει μέχρι 225 ευρώ για τα έξοδα ταξιδιού μετά τη λήξη της σύμβασης με την προσκόμιση των εισιτηρίων .
Αφαιρούνται από τον μισθό 75 ευρώ τον μήνα για ασφάλιση υγείας, καθώς και 50 ευρώ την εβδομάδα για διαμονή. Είναι απαραίτητη η προϋπηρεσία σε αγροτικές εργασίες και η γνώση αγγλικών.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...