16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στροφή σε σύγχρονες μεθόδους για την καλύτερη διαχείριση των υδατικών πόρων

Ημερομηνία:

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., στα πλαίσια του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, διοργάνωσε την Τετάρτη 18 Ιουνίου, ώρα 19:00, στην αίθουσα Δημαρχείου του Οροπέδιο Λασιθίου, Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα “Βέλτιστη Διαχείριση και προστασία των υδατικών πόρων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο”.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών του ΕΛΓΟ Δήμητρα.
Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ΑΕ Λευτέρης Κοπάσης, ο Οργανισμός σε μία στροφή σε σύγχρονες μεθόδους δραστηριοποίησης, επικοινωνίας και διαλόγου με τους πολίτες και τους χρήστες ύδατος, επιδιώκει μέσα από ένα προγραμματισμό δράσεων και συνεργασιών, σε σχέση με την υποχρέωσή του περί Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης, να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο έργο του, τόσο στην παροχή των υπηρεσιών του όσο και στην προστασία του αγαθού που διαχειρίζεται.
Στην Εκδήλωση παρουσιάστηκε το έργο της Λιμνοδεξαμενής Αγ. Γεωργίου Οροπεδίου Λασιθίου- συνοδευτικά έργα ταμιευτήρων από τον Διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών & Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ ΑΕ Βαγγέλη Μαμαγκάκη, Πολιτικό Μηχανικό. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης από το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών παρουσίασε μέρος της έρευνας του σχετικά με την Ορθολογική Διαχείριση του νερού άρδευσης και τις ανάγκες σε νερό των καλλιεργειών, ενώ ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Οροπεδίου Λασιθίου Δημήτριος Παπαδάκης στην ομιλία του έδωσε κατευθύνσεις για την ορθολογική διαχείριση του αρδευτικού νερού των λιμνοδεξαμενών.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, εκτός από τα στελέχη και μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΚ ΑΕ και τους εισηγητές, συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Μηλιαράς, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Στέργιος Κοκολάκης από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Κρήτης, καθώς και αρκετοί πολίτες από το ακροατήριο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ΑΕ Λευτέρης Κοπάσης δεσμεύτηκε οτι θα εξεταστούν και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις και οι ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής, ώστε να εφαρμοστεί άμεσα ό,τι είναι εφικτό για την αξιοποίηση των υποδομών και των διαθέσιμων πόρων.

 flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφρικανική σκόνη: Δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης – Αυξημένη κίνηση στα επείγοντα

Ο κόκκινος ουρανός και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικράτησαν...

Επιμελητηρίο Χανίων: Συλλυπητήρια για τον θάνατο της Γιολάντας Περακάκη – Φραγκάκη

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χανίων, μετά το άγγελμα του...