17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συγκέντρωση σήμερα στα Χανιά για τη Γάζα

Ημερομηνία:

Συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς καλούν κόμματα, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς, ενάντια στη φονική ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας και στην συνεχιζόμενη κατοχή της Παλαιστίνης

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Να σταματήσουμε το έγκλημα στη Γάζα

Δεκαετίες τώρα ο Παλαιστινιακός λαός βρίσκεται υπό την ισραηλινή κατοχή. Μέρες τώρα η πολεμική μηχανή του κράτους του Ισραήλ επιτίθεται με σφοδρότητα στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και σπέρνει το θάνατο σε γυναίκες και παιδιά με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Πρόκειται για την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Ένας ολόκληρος λαός που αγωνίζεται για την λευτεριά του δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται τρομοκράτης. Όλα αυτά γίνονται στη Μεσόγειο θάλασσα, τη θάλασσα που μας ενώνει, τη θάλασσα που μας φιλοξενεί. Τη Μεσόγειο της ειρήνης των λαών και των πολέμων των ισχυρών.

Την απόλυτη και ένοχη σιωπή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων απέναντι στις πρωτοφανείς καθημερινές αγριότητες του Ισραηλινού Στρατού που μέχρι σήμερα μετρά πάνω από 640 αθώα θύματα, χιλιάδες τραυματίες και πάνω από 100.000 εκτοπισμένους δεν μπορεί να συνοδεύει η δική μας σιγή, η σιγή της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καλεί κάθε πολίτη να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο
που θα γίνει σήμερα Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς,
για την υπεράσπιση της Γάζας και του πληθυσμού της.

Σήμερα είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι για να δικαιούμαστε να λεγόμαστε Ευρωπαίοι.

ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ: Να σταματήσει η σφαγή στην πολύπαθη Γάζα

Όσο κι αν ζούμε σε ένα κόσμο που περισσεύει η αδικία και που μυρίζει αίμα, δεν θα μας κάνουν να συνηθίσουμε τη μυρωδιά αυτή, ούτε να τα χρεώσουμε παθητικά στον “αόρατο παγκόσμιο εχθρό που μας κατατρέχει από τότε που γεννηθήκαμε”. Δεν αρκεί να αποστρέφουμε με αποτροπιασμό το κεφάλι απέναντι σε κάθε νέα είδηση διαμελισμού αμάχων και παιδιών στη Γάζα. Το συνεχιζόμενο σιωνιστικό έγκλημα στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, η συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα είναι και δική μας υπόθεση για να σταματήσουν.

Όλοι στο δρόμο σήμερα Πέμπτη 24/7 το βράδυ στις 7.00 (από την Πλατεία Αγοράς) να στείλουμε ηχηρό μήνυμα για:

NAMΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ (ΕΝΟΠΛΗ ΚΑΙ ΜΗ) ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι στην Αγορά την σημερα, 7μμ – Να σταματήσει ΤΩΡΑ η σφαγή στη Γάζα

Εδώ και έξι μέρες κλιμακώνεται η χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 500 και τους τραυματίες να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες . 1,8 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, εγκλωβισμένοι στην ποντικοπαγίδα της λωρίδας της Γάζας δέχονται ανηλεή επίθεση από στεριά, θάλασσα και αέρα. Το ίδιο το Ισραήλ παραδέχεται ότι από τους 500 νεκρούς μόνο 110 είναι μέλη της Χαμάς  (μαχητές ή άμαχοι;), που αν και εκλεγμένη πολιτική δύναμη αντιμετωπίζεται σαν τρομοκρατική οργάνωση και άρα τους σκοτώνουμε χωρίς δεύτερη συζήτηση.

"google ad"

Η σφαγή των αμάχων δεν είναι παράπλευρη απώλεια. Είναι ο πραγματικός στόχος στην προσπάθεια να τσακιστεί το ηθικό ενός λαού που εδώ και μισό αιώνα παλεύει αλύγιστος για γη και ελευθερία. Που δεν υπέταξε τον αγώνα του στα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που δεν αναζήτησε προστάτες σε νέους αφεντάδες.

Σύσσωμος ο διεθνής καπιταλισμός συντάσσεται με το μακελειό, υποστηρίζοντας το «δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια». Για να σταματήσει να ενοχλείται το κράτος του Ισραήλ από τις εστίες αντίστασης, να σταματήσει να  ακούει ο λαός του Ισραήλ τις κραυγές απόγνωσης 1,8 εκατομμύριων ανθρώπων φυλακισμένων σε ένα, όχι και τόσο μεγάλο, στρατόπεδο συγκέντρωσης, γιατί αυτό ακριβώς είναι η λωρίδα της Γάζας. Για να παραμείνει ισχυρός και συμπαγής ο χωροφύλακας των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή.

Ανάμεσά τους και η χώρα μας, όπου η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο αποδέχεται το «δικαίωμα» του Ισραήλ να σφαγιάζει ένα λαό, αλλά και τα τελευταία χρόνια ενισχύει και εντατικοποιεί τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις της Ελλάδας με το κράτος τρομοκράτη.

Χιλιάδες διαδηλωτές σ’ ολόκληρο τον κόσμο, και τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις, βγήκαν στους δρόμους και απαιτούν να σταματήσει η σφαγή τώρα, δηλώνουν την υποστήριξή τους και ζητούν δικαίωση του ηρωικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Καταγγέλλουμε τη διεθνή εκστρατεία γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.

Συντάσσουμε τις δυνάμεις μας με το διεθνές κίνημα κατακραυγής, τους χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο και απαιτούμε

  • Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα
  • Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου πολιτικοί και στρατιωτικοί του Ισραήλ
  • Να διακοπούν άμεσα οι διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το τρομο-κράτος του Ισραήλ
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα

Οι λαοί όλου του κόσμου με κομμένη την ανάσα γίνονται μάρτυρες της νέας δολοφονικής επιχείρησης ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Πάνω από 600 οι νεκροί, χιλιάδες οι σακατεμένοι δεκάδες χιλιάδες οι ξεσπιτωμένοι που αναζητούν καταφύγιο για να γλιτώσουν από την φασιστική θηριωδία.

Το χειρότερο: ο βαρύς φόρος αίματος του πολύπαθου λαού της λωρίδας της Γάζας συνεχίζεται αμείωτος από τα μαντρόσκυλα των ιμπεριαλιστών και ιδιαίτερα των Αμερικάνων. Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις από την μεριά του Ισραήλ έχουν την στήριξη των ΗΠΑ και την κάλυψη της ΕΕ αλλά και μια σειρά άλλων κυβερνήσεων και αντιδραστικών καθεστώτων.

Δεν υπάρχει επίσης καμιά αμφιβολία ότι οι ειρηνευτικές προτάσεις της Αιγύπτου (καθ υπαγόρευση των ΗΠΑ) δεν αποβλέπουν σε καμία περίπτωση στο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ζήσει όπως δικαιούται λεύτερος στην πατρίδα του.

Η νέα αναζωπύρωση του πολέμου δημιουργεί ακόμα εκρηκτικότερο το τοπίο στην διεθνή σκηνή σε μια περίοδο που οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται και οι λαοί της Ουκρανίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Αφρικής, της Αιγύπτου (και ο κατάλογος δεν τελειώνει) δεν έχουν σταματήσει να θυσιάζουν αθώους.

Η κυβέρνηση της χώρας μας υπηρετώντας πιστά τα μεγάλα αφεντικά ΗΠΑ και ΕΕ δεν διστάζει να κάνει ακόμα μεγαλύτερες παραχωρήσεις, και προσαρμογή της πολιτικής, εφόσον το απαιτήσουν οι Ιμπεριαλιστές. Αυτή η πολιτική της εξάρτησης είναι μια επικίνδυνη πολιτική για τον λαό σε μια χώρα που έχει στήσει άξονα συμμαχίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Αυτές τι κρίσιμες ώρες αποτελεί στοιχειώδες καθήκον για κάθε δημοκράτη για κάθε αριστερή συλλογικότητα να βγει στον δρόμο και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Να συμβάλλει μ όλες του τις δυνάμεις στο δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Απευθυνόμαστε σε συλλογικότητες και αγωνιστές σε συγκέντρωση την Πέμπτη 24/07 στις 19:30 στην Πλατεία της Αγοράς

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό
  • Να καταγγείλουμε το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
  • Να διακοπεί κάθε σχέση της χώρας μας με το φασιστικό κράτος του Ισραήλ

ΚΕΕΡΦΑ: Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων!

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση – Νίκη στην Ιντιφάντα
Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες της Παλαιστίνης
Καμιά συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ

Το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ σκορπάει το θάνατο στη Γάζα.Το ισραηλινό πυροβολικό, πολεμικό ναυτικό και αεροπορία βομβαρδίζουν ανελέητα νοσοκομεία και υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό, δολοφονώντας άμαχο πληθυσμό, παιδιά και ηλικιωμένους, ενώ η ηρωική Παλαιστινιακή Αντίσταση εμποδίζει τους ισραηλινούς στρατιώτες να προελάσουν.

ΗΠΑ και ΕΕ δίνουν απλόχερα τη στήριξη τους στους σιωνιστές εγκληματίες πολέμου.Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη έχοντας αναδείξει το κράτος τρομοκράτη σε «στρατηγικό σύμμαχο» και διατηρεί άριστη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη.
Ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο  ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Όλοι την Πέμπτη 24/7 στις 7μμ στην πλατεία Αγοράς να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα και να  απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε σχέση, οικονομική, πολιτική, διπλωματική, με το σιωνιστικό απαρτχάιντ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ