14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Συλλογή σχολικού υλικού για τα παιδιά της Αφρικής

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογός Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης στηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου ΣΥΜΒΟΛΗ
Επιστολή σε όλα τα σχολεία απέστειλε  ο Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης στην οποία αναφέρει:
“Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της! Για εμάς –τους δασκάλους και εθελοντές του συλλόγου ΣΥΜΒΟΛΗ στην Εκπαίδευση των Παιδιών της Αφρικής – αυτό σημαίνει ότι ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για άλλη μια αποστολή αγάπης στη Μαδαγασκάρη, την Ουγκάντα, το Μπουρούντι και τη Ρουάντα. Πρώτος μας σκοπός μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να πάνε και την επόμενη χρονιά στο σχολείο, μέσα από τις υποτροφίες των 30€ το χρόνο που αναλαμβάνουν οι φίλοι της Συμβολής, συμπληρώνοντας μια απλή αίτηση. Ένας δεύτερος σκοπός μας είναι η διοργάνωση καλοκαιρινών κατασκηνώσεων που θα δώσουν μοναδικές ευκαιρίες σε εκατοντάδες φτωχά παιδιά για παιχνίδι, ξεγνοιασιά, ιατρική περίθαλψη, φαγητό, καθαρό νερό, δημιουργικές δράσεις, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και πρόληψη ασθενειών σε συνεργασία με τις τοπικές ορθόδοξες ιεραποστολές.
Ο τρίτος μας σκοπός είναι να μοιράσουμε σχολικά είδη στα παιδιά της Αφρικής τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα τετράδιο ή μολύβι. Σε αυτό μας το σκοπό χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας! Προτείνουμε να συγκεντρώσετε στο σχολείο σας όλα τα σχολικά είδη που δε χρειάζεστε πλέον και βρίσκονται φυσικά σε καλή κατάσταση. Θα μπορούσατε να μας τα φέρετε τις μέρες που κλείνουν τα σχολεία: (α) στη μουσική παράσταση των Alma Libre: «Το Μπαρ το Ναυάγιο» την Πέμπτη 12 Ιουνίου στη Φορτέτζα, (β) στην μουσική βραδιά με τον Ψαραντώνη και άλλους πολλούς καλλιτέχνες την Παρασκευή 13 Ιουνίου στον Κήπο του Αλή Βαφή, (γ) στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου (απέναντι από την είσοδο της Μητρόπολης Ρεθύμνου) κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6-8 μμ ή (δ) επικοινωνώντας με την εθελόντρια δασκάλα Ειρήνη Παπαχατζή στο 6949288357.
Παραθέτουμε έναν ενδεικτικό κατάλογο με σχολικά είδη, υλικά που χρησιμοποιούμε στις κατασκηνώσεις και άλλα είδη που χαρίζουν πλατιά χαμόγελα, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που θα σας δείξουμε από Σεπτέμβρη όταν με το καλό επιστρέψουμε:
μολύβια
στυλό
γόμες
ξύστρες
τετράδια
όργανα γεωμετρίας
σχολικές τσάντες (όχι με ροδάκια, όχι πολύ βαριές)
μαρκαδόρους
ξυλομπογιές
δαχτυλομπογιές
πλαστελίνες
κιμωλίες
ψαλίδια, κόλλες
χαρτόνια, γκοφρέ χαρτί
μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, αερόμπαλες, (καλύτερα ξεφούσκωτες)
μπαλόνια (τρελαίνονται για μπαλόνια!!)
υλικά για ομαδικά παιχνίδια, όπως: σκοινάκια, λάστιχο ραψίματος, μπίλιες, σβούρες, παζλ, στόχους με βελάκια, κ.λ.π. (όχι ατομικά παιχνίδια)
καραμέλες και γλειφιτζούρια
ελαφριά ρούχα, εσώρουχα, μαγιό, σαγιονάρες, πέδιλα
οδοντόβουρτσες
σετ ραψίματος, κλωστές, βελόνες…
φόδρες για θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς
θερμόμετρα, παυσίπονα και υλικά για περιποίηση τραυμάτων.
Τέλος, ένα εξαιρετικό δώρο για τους μεγάλους είναι οι παλιές συσκευές κινητού τηλεφώνου που οι περισσότεροι έχουμε ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι. Τα κινητά είναι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας στις χώρες τις Αφρικής.
Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας και τη δυνατότητά που μας δίνετε να τη μεταφέρουμε πολύ πολύ μακριά εκεί που τα παιδιά την έχουν απόλυτη ανάγκη.
Σας ευχαριστούμε θερμά”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...