17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνάντηση Νότη Μαριά με Ευρωβουλευτές του Κινήματος του Μπέπε Γκρίλο για συντονισμό δράσης κατά των χημικών της Συρίας

Ημερομηνία:

Συνάντηση με Ευρωβουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο είχε την Πέμπτη 24/7/2014 στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς. Στη συνάντηση εκ μέρους του Κινήματος των Πέντε Αστέρων συμμετείχαν οι Ευρωβουλευτές Eleonora EVI, Marco VALLI και Marco ZANNI.

Στην εν λόγω συνάντηση  ο Νότης Μαριάς συζήτησε με τους Ιταλούς συναδέλφους του τον συντονισμό δράσης για τα χημικά της Συρίας σε συνέχεια της σχετικής πρωτοβουλίας του Έλληνα Ευρωβουλευτή να φέρει το θέμα για συζήτηση την προηγούμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σημειώνεται ότι τότε οι Ευρωβουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων είχαν υποστηρίξει την πρωτοβουλία του Νότη Μαριά και είχαν ασκήσει σκληρή κριτική στην Ιταλική Προεδρεία για το ζήτημα των χημικών της Συρίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και τρόποι για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας μεταξύ των Ευρωβουλευτών με στόχο τη δημιουργία στο μέλλον ενός μετώπου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου ενάντια στη μερκελική πολιτική της λιτότητας.

Τέλος η συνάντηση αυτή του Νότη Μαριά με τους Ιταλούς Ευρωβουλευτές έρχεται σε συνέχεια της δημόσιας στήριξης του Έλληνα Ευρωβουλευτή προς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όταν τόσο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) με τακτικισμούς απέκλεισαν από το προεδρείο της Επιτροπής την εκπρόσωπο του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...