22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνεχίζονται στα Χανιά τα σεμινάρια "μάθε να ζεις αυτόνομα" – Αυτή την Κυριακή εκτροφή κουνελιών

Ημερομηνία:

Η πρώτη συνάντηση είχε επιτυχία. Το “μάθε να ζεις αυτόνομα” αγκαλιάστηκε από πολίτες των Χανίων και θα συνεχιστεί και αυτή τη βδομάδα, αυτή τη φορά με μαθήματα εκτροφής κουνελιών.
Το “μάθε να ζεις αυτόνομα” είναι ένα φιλόδοξο σεμινάριο που σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες σε διαδικασίες της καθημερινής αγροτικής ζωής.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων γίνονται μαθήματα στο ζύμωμα και στο φούρνισμα ψωμιού, στο άρμεγμα κατσίκας, στην εκτροφή κατόπουλων και κουνελιών και στην κατασκευή σταύλου. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να ξεχωρίζουν τα άγρια χόρτα που τρώγονται και να τα συλλέγουν, θα διδαχτούν στο γνέσιμο και στη βαφή μαλλιού και στη μελισσοκομία.

Σε σχετική ανάρτηση σε γκρουπ στο facebook εξηγείται η λογική:

10678800_10152727408344774_7116016460521331838_n

«Τα γεγονότα τρέχουν κι εμείς κάποιες φορές δεν τα προλαβαίνουμε..Μας έχουν πείσει για ένα τρόπο ζωής που δεν συνάδει και με την “ποιότητα” αλλά αφού το κάνουν όλοι.. εμείς θα το πάμε αλλιώς; Κι όμως, αν υπάρχει κάποιος που θέλει “να το δει αλλιώς”, αν κάποιος θέλει να μάθει αυτά που ανα τους αιώνες γνώριζαν οι άνθρωποι για να επιβιώσουν κι εμείς δεν έχουμε ιδέα, μέσα απο αυτα τα σεμινάρια θα μας δωθεί η ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπρος»

Η συνάντηση γι’ αυτή τη βδομάδα θα γίνει την Κυριακή 26 Οκτωβρίου έξω από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου. Από εκεί, όλοι μαζί οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν προς το χωράφι του πατήρ Γαβριήλ όπου γίνονται τα μαθήματα στην περιοχή Νεροκούρου. Η διάρκεια κάθε σεμιναρίου είναι περίπου δύο ώρες.

Για όσους επιθυμούν παραπάνω πληροφορίες επικοινωνήστε με την Δήμητρα στο τηλέφωνο: 693 8181 025

Επίσης, διαβάστε σχετικό άρθρο στην εφημερίδα “Αγώνας της Κρήτης” εδώ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ