14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αιματοχυσία δίχως τέλος στη Λαττάκεια της Συρίας [βίντεο]

Ημερομηνία:

Σφοδρές μάχες μαίνονται στην περιοχή της Λαττάκειας, όπου οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η περιοχή θεωρείται κομβική αφού από το λιμάνι της Λαττάκεια μεταφέρονται τα χημικά της Συρίας.

Οι μάχες διεξάγονται στην περιοχή του Κεσάμπ της Συρίας, καθώς οι συριακές δυνάμεις αγωνίζονται να ανακαταλάβουν την πόλη, την οποία εγκατέλειψαν οι 2.000 περίπου Αρμένιοι κάτοικοι της, όταν αυτή έπεσε στα χέρια των ανταρτών, με την υποστήριξη των Τούρκων.

Η Αρμενία έφερε το θέμα στον ΟΗΕ και ζήτησε την προστασία των Αρμενίων του Κεσάμπ, κατηγορώντας ανοιχτά την Τουρκία ότι υποστηρίζει τους αντάρτες στο πεδίο της μάχης.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Μαρτίου οι Τούρκοι συνοριακοί φρουροί, απλά εξαφανίστηκαν και οι αντάρτες πέρασαν ανενόχλητοι τα σύνορα και μες επιτέθηκαν», ανέφερε Αρμένιος κάτοικος του Κασάμπ, αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων.

Οι φανατικοί ισλαμιστές αντάρτες έχουν καταστρέψει την πόλη, έχουν κάψει τις εκκλησίες και έχουν λεηλατήσει τις περιουσίες των κατοίκων.

Στόχος των ανταρτών είναι η εξασφάλιση του ελέγχου του Παρατηρητηρίου 45, ενός λόφου στρατηγικής σημασίας στην περιοχή απ’ όπου κατάγεται η οικογένεια του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, ανέφερε το Παρατηρητήριο, το οποίο βασίζεται σ’ ένα ευρύ δίκτυο ανταρτών και ιατρικών πηγών σε όλη τη χώρα.

«Σε αυτήν την περιοχή εστιάζονται οι μάχες από χθες το βράδυ. Ο στρατός είχε προελάσει και την κατέλαβε, κατόπιν τη σάρωσαν οι αντάρτες» εξήγησε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο οποίος διευκρίνισε ότι έως αυτή τη στιγμή καμία από τις αντίπαλες πλευρές δεν ελέγχει τον λόφο.

Προκειμένου να στηρίξει τον κυβερνητικό στρατό, η συριακή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε αλλεπάλληλες επιδρομές σε αυτόν τον τομέα και στο Τζάμπαλ Άκραντ, έναν άλλο λόφο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών κατά την οργάνωση.

Σε συνεργασία με τους τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα, οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει εδώ και δύο εβδομάδες μια αναπάντεχη επίθεση και έχουν καταλάβει πολυάριθμες θέσεις και χωριά, συμπεριλαμβανομένης της παραμεθόριας πόλης Κασάμπ στα σύνορα με την Τουρκία.

Στις συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους δεκάδες μαχητές και από τα δύο στρατόπεδα, μεταξύ αυτών 20 αντάρτες , διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

[youtube id=”1bRkEgUuhXw” width=”620″ height=”360″]

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, defencepoint.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...