21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Τα πολιορκημένα μνημεία των Χανίων

Ημερομηνία:

 

Με νέα επιστολή της η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων νομού Χανίων επισημαίνει την άσχημη εικόνα για τα Χανιά από την παραμονή σκαλωσιών σε μνημεία και ζητά από τον νέο δήμαρχο Χανίων να προχωρήσει έγκαιρα στη σύνταξη των αναγκαίων μελετών ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του άσχημου φαινομένου. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε,

Η αρχή του να ζώνουμε με μεταλλικούς σκελετούς, σκαλωσιές, δίχτυα κλπ υλικά και να κρύβουμε από την κοινή θέα τα μνημεία μας, έγινε με τον μανδύα που έζωσε πριν πολλά χρόνια το παλιό Δημαρχείο στη συμβολή της Χάληδων με την Ζαμπελίου.

Στην συνέχεια το φαινόμενο επεκτάθηκε στα Νεώρια (οδός Καλλεργών) στην συμβολή του λιμενοβραχίονα με τον Ανατολικό Προμαχώνα δίπλα στο Νεώριο Μόρο, και τώρα τελευταία στο Ρολόι του Δημοτικού Κήπου.

Οι σκαλωσιές αυτές δεν τοποθετούνται με σκοπό την επισκευή των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά για να προφυλάξουν τους διερχόμενους τουρίστες και ημεδαπούς από πέτρες που πέφτουν εξ αιτίας του ότι τα κτίρια αυτά έχουν μείνει ασυντήρητα στο έλεος του χρόνου.

Η παραμονή των σκαλωσιών άγνωστα πόσα χρόνια θα διαρκέσει και η εικόνα διόλου δεν τιμά την πόλη μας, ούτε τον τουρισμό προάγει, ούτε σεβασμό προς την κληρονομιά που οι αιώνες στο διάβα τους άφησαν πλουσιοπάροχα σ΄αυτήν την πόλη.

Δείχνει περίτρανα την έλλειψη μελετών για την άντληση πόρων προς την επισκευή των παραπάνω κτιρίων σε εποχές που λεφτά υπήρχαν.

Ελπίζουμε ότι κατά την διάρκεια της θητείας σας θα γίνει μια καταγραφή των κτιρίων που χρήζουν συντήρησης και ανάδειξης, θα συνταχθούν έγκαιρα οι αναγκαίες μελέτες και θα υποβληθούν προκειμένου να προχωρήσουν έργα που είναι αναγκαία για την ενίσχυση του τουρισμού της πόλης των Χανίων και κυρίως για την συντήρηση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                                          Η Γεν. Γραμμ.

Κουκουράκης Ι.                                                                                                                       Ατσαλάκη Γ.

 

 

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...