24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Τα «Χανιώτικα Νέα» απαντούν στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας για τα «ενημερωτικά» ταξίδια Κρητικών προς Βερολίνο

Ημερομηνία:

Απάντηση έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» σχετικά με το δημοσίευμά μας με τίτλο «Πληρωμένα «ενημερωτικά» ταξίδια Κρητικών προς Βερολίνο σε μια «επιχείρηση πειθούς» για τις γερμανικές αποζημιώσεις».

Στην απάντησή τους τα «Χανιώτικα Νέα» αρνούνται ότι ο απεσταλμένος τους στο Βερολίνο βρέθηκε εκεί με χρήματα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και επιτίθενται στην εφημερίδα μας με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Παραθέτουμε την επιστολή όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας:

«Απάντηση σε συκοφαντικό δημοσίευμα

Κύριε διευθυντά,

Για πολλοστή φορά είδαμε στο φύλλο της Παρασκευής (12/9/14) της εφημερίδας σας συκοφαντικές αναφορές και υπόνοιες για τα “Χανιώτικα νέα” και τους εργαζομένους της εφημερίδας μας.
Έχουμε διαπιστώσει ότι αυτό αποτελεί πάγια τακτική σας. Προφανώς, όταν δεν υπάρχει επαρκής ύλη από διαδικτυακές σελίδες για αναδημοσίευση, είναι μονόδρομος για εσάς η λάσπη κατά της δικής μας εφημερίδας.
Για «πληρωμένα “ενημερωτικά” ταξίδια» δημοσιογράφων στη Γερμανία έκανε λόγο η εφημερίδα σας, κατηγορώντας τα “Χ.Ν.” ότι συμμετέχουν σε μια «επιχείρηση πειθούς» σε βάρος των διεκδικήσεων της χώρας μας από τις γερμανικές αποζημιώσεις. Εξ ιδίων τα αλλότρια μάλλον κρίνετε. Να το ξεκαθαρίσουμε ,λοιπόν, για πολλοστή φορά. Τα “Χ.Ν.” δεν ήταν ποτέ “όπου φυσάει ο άνεμος”. Δεν “έγλειψαν” ποτέ συνεπώς δεν μπορούν να “φτύσουν κι εκεί που έγλειφαν”. Δεν τους χαρίστηκε ποτέ τίποτε. Ούτε ρεφενέδες ζήτησε η εφημερίδα για να πληρώσει τις οφειλές της, ούτε δώρο τηλεοπτικές συχνότητες πήρε.
Κάθε εφημερίδα έχει την ιστορία της. Ο κόσμος γνωρίζει καλά πώς ξεκίνησε, πορεύθηκε και εξελίχθηκε κάθε εκδοτική προσπάθεια στην πόλη των Χανίων. Τα “Χ.Ν.” δεν ελάμβαναν ποτέ γραμμή, δεν είχαν ποτέ καμία εξάρτηση οποιασδήποτε μορφής και δεν πρόκειται για όσο κυκλοφορούν να έχουν. Άποψη και θέση είχε, έχει και θα έχει η εφημερίδα μας όταν κρίνει σκόπιμο ότι πρέπει να παρέμβει. Ενυπόγραφα, με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας. Στις κωλοτούμπες πρωταθλητισμό εμείς δεν κάνουμε. Αν κάνουμε ποτέ λάθος, το αναγνωρίζουμε δημόσια και με αξιοπρέπεια.
Οι δημοσιογράφοι των “Χ.Ν.” – γιατί η εφημερίδα αυτή έχει δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ – καλύπτουν και σχολιάζουν την επικαιρότητα όπως έκαναν και τούτη τη φορά στο ζήτημα που αναφέρθηκε η εφημερίδα σας. Η απεσταλμένη μας συμμετείχε στο συγκεκριμένο ταξίδι όπως έχουν συμμετάσχει και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι μας σε αντίστοιχες αποστολές. Μόνο που εμείς δεν πάμε για να μεταφέρουμε αυτά που μας είπαν αλλά για να γράψουμε αυτά που εμείς αντιληφθήκαμε. Όπως και έγινε ετούτη τη φορά. Ανάγνωση γνωρίζετε κύριε διευθυντά και αν διαβάζατε το ρεπορτάζ των “Χ.Ν.”, θα αντιλαμβανόσασταν τι ακριβώς ανέφερε.
Εν κατακλείδι, αν τα όποια προβλήματά σας ως επιχείρηση θεωρείτε ότι θα τα λύσετε με το να βαταλαλείτε κατά της εφημερίδας μας και των εργαζομένων της, είστε γελασμένος. Πολλάκις σας έχει προκαλέσει ο ιδρυτής και εκδότης μας αν βρείτε έστω και μία σκιά για τούτη την εφημερίδα, να έρθετε εδώ να σας παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησης. Δεν θα βρείτε. Γιατί τα “Χ.Ν.” ήταν πάντοτε στο φως και έτσι θα παραμείνουν. Εάν θέλετε να ανοίξετε μία συζήτηση για το καθεστώς λειτουργίας κάθε εντύπου, εμπρός και εμείς θα σας ακολουθήσουμε. Να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο. Ποιες εφημερίδες είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους, ποιες έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν κρατικές δημοσιεύσεις, ποιες απασχολούν εργαζομένους. Να ξεχωρίσουν οι εφημερίδες από τις φυλλάδες.
Στον δρόμο της αθλιότητας και της συκοφαντίας όμως δεν θα είμαστε συνοδοιπόροι σας. Ο κόσμος έχει άλλωστε πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί από την εμμονή σας εναντίον των “Χ.Ν.”. Αυτός ο κόσμος είναι άλλωστε ο μοναδικός κριτής. Αυτός που διατηρεί τα “Χ.Ν.” πρώτη σε αναγνωσιμότητα επαρχιακή εφημερίδα. Που αναγνωρίζει ότι πορευόμαστε έντιμα, ότι υπηρετούμε μονάχα την ενημέρωση και την τοπική κοινωνία.

Παρασκευάς Περάκης
Διευθυντής Σύνταξης
εφημερίδας “Χανιώτικα νέα”

Υ.Γ.: Αλήθεια με το ζήτημα της εν πλω καταστροφής των χημικών κύριε διευθυντά, δεν μας είπατε τι απέγινε τελικά. Θυμόμαστε πως όταν το ανέδειξαν τα “Χανιώτικα νέα” προσπαθούσατε με κάθε τρόπο να το υποβαθμίσετε. Λυτούς και δεμένους βάζατε να καθησυχάσουν τον κόσμο και να πουν ότι τα “Χ.Ν.” υπερβάλλουν και ψεύδονται. Στην πορεία χρήσατε εαυτούς μπροστάρηδες στο κίνημα ενάντια στην τοξική απειλή. Τελικά “πόσο δυτικά της Κρήτης” ήταν η επιχείρηση της υδρόλυσης κύριοι; Τα γραπτά δυστυχώς για εσάς μένουν. Ακόμα και μνήμη χρυσόψαρου να έχετε εμείς θα είμαστε εδώ για να σας τη φρεσκάρουμε».

Απάντηση εφημερίδας «Αγώνας της Κρήτης»

Νομίζουμε πως η απαντητική επιστολή είναι ανάξια οποιασδήποτε απάντησης. Και το πολύ μπλα – μπλα δεν καλύπτει τα γεγονότα. Λίγα λόγια μόνο. Δεν είπαμε σε κανένα σημείο ότι τα «Χανιώτικα Νέα» συμμετέχουν σε μία τέτοια «επιχείρηση πειθούς». Αυτό που είπαμε ξεκάθαρα είναι ότι τα έξοδα για όσους συμμετείχαν πληρώθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Το γεγονός αυτό επαληθεύτηκε τόσο σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Σελινιώτικα Νέα» όσο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαμε με τον απεσταλμένο της εφημερίδας στο Βερολίνο.

Τώρα, για τα χημικά της Συρίας, τι να σας πούμε; Όπως λέτε τα γραπτά μένουν. Μη μας αναγκάσετε λοιπόν να ανατρέξουμε στο αρχείο μας. Γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Και πράγματι, και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται να ισχύει αυτό που σας είχαμε ξαναπεί:

«Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται»…

Περαστικά σας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...