15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τελικά, θα τα κονομάνε απ’ όσα θα πετούσαν!

Ημερομηνία:

Αποδεικνύεται ότι αποτελεί πάγια και διαρκή τακτική της Κυβέρνησης να «απλώνει» ζητήματα, στη συνέχεια να τα «μαζεύει» και τελικά αφού έχει απορροφήσει όλες τις αντιδράσεις να εφαρμόζει μέτρα, τα οποία δεν ωφελούν τους καταναλωτές, η πλειοψηφία των οποίων είμαστε και εργαζόμενοι ή άνεργοι.Την τακτική αυτή ακολούθησε στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας για τα καταστήματα, η κατάργηση της οποίας βλάπτει τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές, την οικογενειακή συνοχή και την ποιότητα ζωής με τη μείωση του ελεύθερου χρόνου, ενώ είναι βέβαιο ότι θα καταπατηθούν και εργασιακά δικαιώματα.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και στο ζήτημα των ληγμένων τροφίμων (προϊόντα που αναγράφεται στη συσκευασία τους «ανάλωση κατά προτίμηση μέχρι…») , τα οποία από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 θα μπορούν να πωλούνται σε φθηνότερες τιμές. Ποιοι (ανεπαρκείς και αποδεκατισμένοι) ελεγκτικοί μηχανισμοί θα ελέγχουν εάν τα προϊόντα αυτά είναι κατάλληλα προς κατανάλωση και εάν διατίθενται σε ειδικούς χώρους (θα πρέπει να βρίσκονται σε χώρους που θα αναγράφεται ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ); Γιατί η επί σειρά δεκαετιών ανενεργή αγορανομική διάταξη, ενεργοποιείται σήμερα μέσω των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (άρθρο 13) και πόσο τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία; Ποιοι, εν τέλει, θα θησαυρίσουν από την πώληση προϊόντων που μέχρι τώρα θα πετούσαν ή θα επέστρεφαν προς καταστροφή;

Τέλος και εν αναμονή της τελικής οριστικής ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, εκτιμούμε ότι «κάποιο λάκκο έχει η φάβα…»! Πολύ φοβούμαστε ότι οι συνδυαστικές προϋποθέσεις οι οποίες φημολογείται ότι θα ισχύσουν, μάλλον θα επιτρέπουν να βγουν πολλά από τα ακίνητα που μέχρι σήμερα προστατεύονται.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...