14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Την Παρασκευή… γάμος γίνεται για 16 ζευγάρια από την Κίνα

Ημερομηνία:

Μεγάλη ευκαιρία τουριστικής προβολής της χώρας εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν…«Τρικούβερτο» παραδοσιακό κρητικό γλέντι ετοιμάζουν στην Κρήτη αυριο Παρασκευή, καθώς το νησί ετοιμάζεται να «βάλει τα καλά του», για να υποδεχθεί 16 ζευγάρια από την Κίνα, που αποφάσισαν να παντρευτούν, χορεύοντας όχι μόνο τον Ησαΐα, αλλά και τον… πεντοζάλη.

Τα 16… τολμηρά ζευγάρια φτάνουν σήμερα στη χώρα μας, με τη συνοδεία 20 Κινέζων δημοσιογράφων και εκδοτών και άλλων 50 ατόμων, που είναι τουριστικοί παράγοντες και συγγενείς των ζευγαριών από τη Σαγκάη.

Η Περιφέρεια Κρήτης θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει τους Κινέζους μελλόνυμφους, σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ. H υποδοχή και η διαμονή των νέων ζευγαριών και των δημοσιογράφων που τους συνοδεύουν θα γίνει στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» της εταιρείας.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης, σύμβουλος διοίκησης της ΑΝΕΚ, χθες στις 5 το απόγευμα εγινε στο «ΕΛΥΡΟΣ» η τελετή υποδοχής των φιλοξενούμενων Κινέζων, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη και του Κινέζου πρέσβη στην Ελλάδα, Ντου Τσιγούν.

Την τελετή πλαισιωσαν παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και οι Κινέζοι γευτικαν εδέσματα της ελληνικής και κρητικής κουζίνας.

Τα νέα ζευγάρια από την Κίνα θα μείνουν στην Κρήτη μία εβδομάδα και θα επισκεφθούν τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο, ενώ μετά την Κρήτη επόμενος σταθμός τους είναι η Σαντορίνη.

Ο γάμος των ζευγαριών θα τελεστεί την Παρασκευή 25 Απριλίου στις 3.30 το απόγευμα στο φρούριο «Κούλες» στην Άπτερο Χανίων, με την παρουσία λυράρηδων και τοπικών λαϊκών συγκροτημάτων.

Σημειώνεται ότι πέρυσι οι «τριανταφυλλένιοι γάμοι» των Κινέζων έγιναν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο νησί της Σαντορίνης. Η πρωτοβουλία για να γίνουν οι γάμοι στην Ελλάδα ανήκει στη Διεύθυνση Τουρισμού της Σαγκάης και το γεγονός θα διαφημιστεί μέσω των μέσων ενημέρωσης της Κίνας σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, η τελετή του γάμου, αλλά και όλα τα δρώμενα, θα μαγνητοσκοπηθούν σε ένα φιλμ, το οποίο θα προβληθεί στην Εβδομάδα Τουρισμού της Σαγκάης.

Ο θεσμός «Τριανταφυλλένιοι Γάμοι» ή, όπως είναι γνωστός διεθνώς ως «Rose Wedding», ξεκίνησε το 2000 από τη Σαγκάη και αποτελεί μέρος του φεστιβάλ Τουρισμού της κινεζικής αυτής πόλης, που έχει σκοπό τις γαμήλιες τελετές ευρείας κλίμακας και ταυτόχρονα τη «γνωριμία» της Κίνας με νέους προορισμούς κάθε χρόνο.

Στην πραγματικότητα, τα ζευγάρια των Κινέζων έχουν ήδη τελέσει τους γάμους τους στην πατρίδα τους και ταξιδεύουν για να κάνουν το μήνα του μέλιτος σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, όπου παράλληλα ανανεώνουν και τους γαμήλιους όρκους τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...