20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τη δημιουργία τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Ρόδο και την Κρήτη, ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ημερομηνία:

Στη δημιουργία τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Ρόδο και την Κρήτη,  όπου όπως είπε υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό MEGA”,

Πρόκειται για τη  δημιουργία προπτυχιακού τμήματος τουριστικών σπουδών, στα πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης αντίστοιχα,  στην αγγλική γλώσσα, τετραετούς φοίτησης , για αλλοδαπούς φοιτητές.

Η απόφαση – πρόταση του υπουργού Παιδείας που συνυπογράφεται από το υουργείο Τουρισμού, θα τεθεί στη Σύνοδο των Πρυτάνεων κατά την επόμενη συνεδρίαση, όσο και στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να υιοθετηθεί.

Ο υπουργός παιδείας αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων,  λέγοντας ότι λόγω έλλειψης χρημάτων πρέπει να υπάρχει συγκράτηση.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε ότι γίνονται διαβουλεύσεις και επίκειται συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα ερευνητικά κέντρα και τα ΑΕΙ, ενώ πρόσθεσε ότι θα προωθηθεί η αυτοχρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Ο υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι έχει γίνει συνεννόηση με τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αναφορικά με τις μεταγραφές, ο ίδιος έκανε λόγο για ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή δίνοντας το δικαίωμα μεταγραφής σε όλους, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν λύσεις.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος τοποθετήθηκε και στο ζήτημα των κενών στα σχολεία, μιλώντας για “αγώνα δρόμου” που γίνεται, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τα κενά πέρυσι ήταν 3.500 λιγότερα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Airbnb: Δεν κάνει πίσω το ΥΠΕΘΟ για το τέλος επιτηδεύματος

Προβληματίστηκαν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το συζήτησαν σε...

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...