14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων για την αργία της Κυριακής

Ημερομηνία:

Προς  Όλους τους Εργαζόμενους στο Εμπόριο

για 24ωρη πανελλαδική Απεργία στα Εμπορικά Καταστήματατην Κυριακή 13-4-2014

Εμποροϋπάλληλοι,
Εργαζόμενοι του Νομού μας,

 Η κυβέρνηση με την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου που ψήφισε για την λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, (αλλά και με αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών δίνεται δυνατότητα για όλες τις Κυριακές του χρόνου),  έχει  ως στόχο την ενίσχυση της κυριαρχίας των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων και των μονοπωλίων στην αγορά, σε βάρος  των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων που θ’ αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο, ενώ παράλληλα γυρίζουν το εργασιακό ρολόι εκατό χρόνια πίσω. Θα γυρίσουν τους εργαζόμενους σε εποχές που δούλευαν από ήλιο σε ήλιο,  καταργώντας το δικαίωμα στην ξεκούραση και στον ελεύθερο χρόνο, διαλύοντας την προσωπική, οικογενειακή,  και κοινωνική ζωή των εργαζομένων.

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων, συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε  η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους εμποροϋπαλλήλους σε καθολική συμμετοχή στην Απεργία.

Την Κυριακη 13-4-2014,  να μην ανοίξει κανένα κατάστημα, κανένα Σούπερ Μάρκετ.

            Καλούμε όλους τους Χανιώτες να μην κατέβουν για ψώνια, να μη στηρίξουν το άνοιγμα των καταστημάτων, γιατί αν το άνοιγμα των Καταστημάτων πετύχει στο χώρο των εμπορικών, σύντομα θα έρθει κι η σειρά μας, γιατί θ’ ακολουθήσει η εφαρμογή του μέτρου και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙA

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...