20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Το Ισραήλ πνίγει στο αίμα τη Γάζα

Ημερομηνία:

Στο αίμα πνίγει το Ισραήλ τη Λωρίδα της Γάζας με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται δραματικά. Στους 500 οι νεκροί μόνο από τη χερσαία επέμβαση που συνοδεύεται με βομβαρδισμούς κυρίως από εδάφους. Μόνο σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Γάζας, σκοτώθηκαν 9 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά. Στην μεγάλη πλειοψηφία τους οι νεκροί είναι άμαχη.

Ρέει το αίμα

Τα θύματα της σημερινής επίθεσης ήταν μια οικογένεια που η κατοικία της αποτέλεσε το στόχο της επίθεσης. Με τα θύματα της πρωινής επιδρομής στη Ράφα, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου, έφθασε τους 485, ενώ στις 4.000 ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι τραυματίες.

Ο ισραηλινός στρατός με τη σειρά του ανακοίνωσε το θάνατο 13 στρατιωτών ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών στις τάξεις του στρατού σε 18 στρατιώτες. Δυο ακόμη Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Εκκλήσεις από τον ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στη Γάζα και επανέλαβε την έκκληση για «άμεση κατάπαυση των εχθροπαξιών». Σε ανακοίνωση που αναγνώσθηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου έπειτα από δίωρη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα 15 κράτη μέλη «ζητούν τον σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων» και προτείνουν «ανθρωπιστικές εκεχειρίες».

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ιορδανίας, μετά τον θάνατο 60 Παλαιστινίων και 13 ισραηλινών στρατιωτών κατά τον βομβαρδισμό της συνοικίας Σετζάγια χθες, που αποτέλεσε και την πιο αιματηρή ισραηλινή επίθεση.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, ο οποίος βρίσκεται στη Μέση Ανατολή – χθες επισκέφθηκε το Κατάρ και στη συνέχεια θα μεταβεί σε Κάιρο, Ιερουσαλήμ και Ραμάλα – καταδίκασε τα γεγονότα της Σετζάγια ως «αποτρόπαιη πράξη» και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός. Στο Κάιρο θα μεταβεί σήμερα και ο υπ. Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι. Ωστόσο, οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Ισραήλ αλλά και άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, παρά τη σφαγή των αμάχων στη Γάζα κάνουν λόγο για «δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες της Χαμάς».

Διαδηλώσεις σε Τελ Αβίβ, Κων/πολη και Παρίσι

Στο μεταξύ εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στο Τελ Αβιβ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας. Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, ζητώντας την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, για άμεση κατάπαυση του πυρός. Πολλοί εξ’ αυτών ζητούσαν από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τον διάλογο και όχι τον στρατό για την επίλυση των διαφορών με τους Παλαιστίνιους.

Στην Κωνσταντινούπολη, περισσότεροι από 5000 πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο του Ισραήλ, κρατώντας Παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Οι διαδηλωτές έκαψαν την σημαία του Ισραήλ και το πλήθος απομακρύνθηκε μετά την επέμβαση της αστυνομίας.

Στο Παρίσι, επικράτησε ένταση όταν η αστυνομία απαγόρευσε στου συγκεντρωθέντες να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας τους, κατά της αιματοχυσίας στη Γάζα. Οι διαδηλωτές έκαψαν την Ισραηλινή σημαία και συνεπλάκησαν, με τους αστυνομικούς που τους απάντησαν με ρίψεις νερού και δακρυγόνων. Οι αρχές προχώρησαν σε 38 συλλήψεις.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...