15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το ποτήρι ξεχείλισε: Πολίτες παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση ΒΟΑΚ και ιδρύουν Οργανισμό για την τοποθετηση Μεσαίου Διαζώματος

Ημερομηνία:

“Η σελίδα αυτή θα οδηγήσει στην δημιουργία της Μεσαίο Διάζωμα Κρήτης Μη Κερδοσκοπικoς οργανισμός. Θα τους βάλουμε ολους προ των ευθυνών τους”

Μετά το μπαράζ θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων την περασμένη εβδομάδα φαίνεται ότι για αρκετούς Κρητικούς, το ποτήρι ξεχείλισε. Έτσι, κάποιοι απ’ αυτούς αποφάσισαν να μη μείνουν για άλλη μία φορά στα λόγια και να προχωρήσουν στις πράξεις ιδρύοντας ομάδα η οποία θα έχει σκοπό την τοποθέτηση μεσαίου διαζώματος σε επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ.

“Θα τους βάλουμε όλους προ των ευθυνών τους”, λένε και τονίζουν ότι πρώτος στόχος είναι η τοποθέτηση 300 μέτρων διαζώματος μέχρι τον Ιούνιο του 2015 στο πιο επικίνδυνο κομμάτι του ΒΟΑΚ, σε συνεργασία με οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

H σελίδα που δημιουργήσαν σκοπό έχει, με την συμμετοχή των πολιτών, να λειτουργήσει ως ένα επιπλέον μέσο πίεσης προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μεσαίου διαζώματος σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ, μία απόφαση που αναμένεται να σώσει δεκάδες ζωές.

Όπως σημειώνει και το candianews.gr η ομάδα ήδη έχει προχωρήσει στη σύσταση Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού και τώρα ζητά τη στήριξη όλων των κρητικών ώστε να γίνει το ελάχιστο που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια: να τοποθετηθεί μεσαίο διάζωμα σε όλα τα καταγεγραμμένα επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ, σημεία δηλαδή που κάθε χρόνο γίνονται θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

Να σημειώσουμε ότι αν και το facebook group δημιουργήθηκε μόλις πριν λίγες ώρες ήδη αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο αίτημα πατώντας like στη σελίδα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...