15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Το Ρέθυμνο παραδομένo στις διαθέσεις του καιρού μέσα από ένα ταξιδιάρικο timelapse [βίντεο]

Ημερομηνία:

Όμορφο Ρέθυμνο, ονειρικό και παραδομένο στις διαθέσεις του καιρού. Τα σύννεφα χορεύουν στο ρυθμό της λύρας του Ross Daly περνώντας πάνω από τη Φορτέτσα και η θάλασσα…

 

Η θάλασσα όπως λέει και ο Γιώργος Γαβαλάς, φωτογράφος και δημιουργός του timelapse που αφιερώνει το βίντεο στη γενέτειρα του:

«Το Ρέθυμνο είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Υπήρξαν φορές που για διάφορους λόγους σκέφτηκα να την εγκαταλείψω.

Ώσπου ένα πρωί κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με τη μηχανή, κοίταξα γύρω μου και είδα σε κάθε γωνιά αυτής της πόλης και μια ανάμνηση μου.

Και συνειδητοποίησα οτί στην πραγματικότητα ποτέ δεν θα θελήσω να αφήσω αυτή την πόλη.

Αυτός ο τόπος είναι η ζωή μου.

Οι περισσότερες αναμνήσεις μου βρίσκονται εδώ.Μυρωδιές, γεύσεις, συναισθήματα, ήχοι.

Κοιτάζω πίσω και βλέπω ένα παιδάκι να ξυπνάει το πρωί στον περιοχή του τίμιου Σταυρού και να ακούει τα κοκόρια να λαλούν.Να ακούει από μακριά τους ήχους της πόλης.

Να γεύεται τα πρώτα παγωτά ΕΒΓΑ από το περίπτερο του Μάρκου, δίπλα στον Δημοτικό Κήπο.Και τις πρώτες πάστες σοκολατίνες στο καφενείο του Φώτη στους Τέσσερεις Μάρτυρες.Σλουρπ!

Αργότερα στο σχολείο την εποχή που το σταφιδόψωμο έκανε δυο δραχμές ( ναι είμαι τόσο μεγάλος!).Εκδρομές στο γήπεδο της Σοχώρας.Γυμνάσιο, Λύκειο και κάπου ανάμεσα, μυρωδιά από στερέωση φωτογραφικού χαρτιού στο σκοτεινό θάλαμο του Κέντρου Νέων.Τα πρώτα μου μαθήματα φωτογραφίας.

Νύχτες στα μπαρ της πόλης.Metropolis, Λέσχη,Μήλο .Βόλτες με τα μηχανάκια.Ε, και οι πρώτοι έρωτες.Και μεγάλοι!

Κι όλα αυτά πάντα να συνοδεύονται με την ζεστασιά και την αγκαλιά της πόλης.Και την απέραντη αμμουδιά.Τον απέραντο ορίζοντα……

Τη θάλασσα που ποιος θα μπορέσει να την εξαντλήσει;Αν δεν το ζεις κάθε μέρα δεν ξέρεις πως είναι να ξυπνάς και να αντικρύζεις την απεραντοσύνη της.

"google ad"

Και πάντα να σου δίνει την αίσθηση του ταξιδιού κι ας μένεις πάντα στο ίδιο σημείο….

Εντάξει, δεν θα μπορούσα να ζήσω σε άλλη πόλη!

Αυτή η δουλειά είναι ένα μικρό αντίδωρο σε όσα μου έχει προσφέρει το Ρέθυμνο.Και ίσως να σταθεί και η αφορμή για κάποιους να έρθουν και να το γνωρίσουν.”

Ας ταξιδέψουμε λοιπόν, έστω και μέσα από τις οθόνες μας:

μουσική: Ross Daly

σχεδιασμός ήχου – μοντάζ: Δευκαλίων Μανιδάκης

[vimeo id=”63072491″ width=”620″ height=”360″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...