19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το ραντεβού μας με την ιστορία

Ημερομηνία:

Δυστυχώς, σήμερα σ’ αυτή τη χώρα της αρπαχτής και της διαφθοράς, ακριβώς επειδή η σήψη είναι πολύ προχωρημένη, οφείλουμε να επικροτούμε κάθε πράξη έντιμη – σωστή κι’ ελπιδοφόρα.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να χειροκροτήσουμε την ενέργεια του οικονομικού εισαγγελέα κ. Πεπόνη, ο οποίος έχοντας στη διάθεσή του ατράνταχτα στοιχεία για τη συμμετοχή του Γιωργάκη και Παπακωνσταντίνου στη διόγκωση του ελλείμματος 2009, ζητά από τη βουλή τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών τους.
Τόνοι λάσπης και απειλών εκτοξεύονται καθημερινά από κυβέρνηση και «παπαγαλάκια» σε βάρος των εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη τους οποίους όμως ο λαός υποστηρίζει, κι’ έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για πραγματική κάθαρση.
Είναι απαράδεκτοι και παρανομούν, οι υπουργεύοντες Λοβέρδος και Παπαϊωάννου, όταν ο μεν πρώτος απειλεί πως θα γίνει μακελειό αν κάποιος τα βάλει με τον Γιωργάκη, ο δε έτερος, ως άλλος δικτάτωρ, επιχειρεί να παύσει των καθηκόντων τους, τους δύο αδέκαστους εισαγγελείς, προ του κινδύνου ν’ αποκαλυφθούν οι παράνομες, προδοτικές και αντεθνικές ενέργειες της λαομίσητης κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει.
Την πολιτική αυτή συμμορία και τις μεθοδεύσεις της, όπως θυμόμαστε, κατήγγειλε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γεωργαντά.
Σε παλαιότερη συνέντευξή της η συγκεκριμένη καθηγήτρια η οποία να σημειωθεί ανήκει στο ΠΑΣΟΚ – όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Στατιστικής Υπηρεσίας – και ήταν προσωπική επιλογή της πριγκηπομήτορος Μάργκαρετ, κάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις, αφήνοντάς μας άναυδους με τη συμπεριφορά αυτών των εγκληματικών φυσιογνωμιών, που μπροστά τους ωχριά κι’ αυτή ακόμα η μαφία.
Μεταξύ των άλλων λεπτομερειών για το πώς στήθηκε η κομπίνα με τα «βαφτίσια» της ΕΛΣΤΑΤ, λέει κατά λέξη πως ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Αντρίκος Παπανδρέου, με προειδοποίησε μετά τις πρώτες δηλώσεις μου, λέγοντάς μου να προσέχω, γιατί παρακολουθούν τα τηλέφωνά μου!
Στην ερώτηση δε, πώς πήρε την απόφαση να μιλήσει, απαντά πως πολύ σημαντική παράμετρος ήταν ότι δεν έχει παιδιά!!
Αποκαλύπτει επίσης, πως έχει διαμηνύσει στο στενό οικογενειακό της περιβάλλον, πως αν τη χτυπήσουν και μείνει «φυτό», επιθυμία της είναι να της κάνουν ευθανασία!!!
Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, για το ποιον αυτών που μας κυβερνούν.
Το ερώτημα είναι τι κάνει ο λαός και δεν τους έχει στείλει ακόμα στον αγύριστο.
Πλέον, ο εφησυχασμός, η αδιαφορία, και η «αγρανάπαυση» αποτελούν εγκληματική αμέλεια για το λαό και τη χώρα.
Επιτέλους, τι θέλουμε;
Μια πατρίδα λεηλατημένη ντροπιασμένη, χωρίς μέλλον, μ’ ένα λαό εξαθλιωμένο, η μια Ελλάδα περήφανη κι’ ευημερούσα;
Οι ευθύνες όλων μας, είναι τεράστιες, αφού τελικά θα έχουμε την πατρίδα που μας αξίζει.
Ήδη βρισκόμαστε στο και πέντε, περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν, και όλοι πρέπει να είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας με την ιστορία.

Αλ.Σ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ