18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Υπέρτατη … Αξία ο Άνθρωπος!!!

Ημερομηνία:

Του Αντώνη Χαρχαλάκη

Αμφιβάλετε αγαπητοί μου αναγνώστες; Θα διαλύσω τις αμφιβολίες σας!!! «Αμ έπος, αμ έργον» λοιπόν! Στην Ελλάδα της κρίσης και της παράνοιας, εν έτη 2014, παραγνωρίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, που απορρέουν από τη χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του  1948!! Που είναι ενσωματωμένη στις βασικές αρχές του ΟΗΕ, του οποίου μέλος τυγχάνει να είναι και η χώρα μας. Ακριβέστερα η οικουμενική Διακήρυξη, του ΟΗΕ και αργότερα της ΕΕ, υιοθετήθηκε από όλα τα κράτη  τα πολιτισμένα, για αποφυγή ενός νέου ολοκαυτώματος και των φρικαλεοτήτων του 2ου Παγκ. Πολέμου. Όμως δυστυχώς, έλλην πολίτης και μάλιστα  συμπολίτης μας, ο κ. Ανδρέας Σπανουδάκης, λες και η περίπτωσή του δεν εμπίπτει στις προβλέψεις της χάρτας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω βιαίων συμβάντων που επήλθαν κατά την άσκηση του επαγγέλματός του, αντιμετωπίζει την αδιαφορία του… κράτους Δικαίου. Αυτό όσον αφορά την συνταξιοδοτική του τακτοποίηση. Και ανεξάρτητα από το χρόνο της Ασφάλισής του. Η απάντησή που πήρε, στο αίτημά του, για αναπηρική σύνταξη, ήταν πως αν δεν καταβάλει άμεσα το 30% της οφειλής του στον ασφαλιστικό του φορέα (ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ) και τα υπόλοιπα σε δόσεις, σύνταξη ΔΕΝ θα πάρει!! Τόσο απλά, κυνικά και απάνθρωπα!! Ο εν λόγω, τυγχάνει ασφαλισμένος πριν από 33 χρόνια εργασιακού βίου. Με 9500 ένσημα στον ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ.
Επειδή το βίαιο συμβάν, όπως ανέφερα πιο πάνω είναι ημιπληγικό, με αναπηρία 67% (απόφαση επιτροπής του ΙΚΑ), επρότεινε ως λύση, τα χρήματα της προκαταβολής να κρατηθούν εξ ολοκλήρου και για όσο διάστημα απαιτηθεί από την σύνταξη. Λύση όμως που απορρίφτηκε μετά… βδελυγμίας!! Όπως με διαβεβαίωσαν ήταν αδύνατο να εξασφαλίσει τα χρήματα της προκαταβολής, λόγω ανικανότητας προς εργασίαν. Να υποθέσω (αν και ακούγεται ακραίο)  πως ο ασφαλιστικός του φορέας και μέσω αυτού η πολιτεία, ΔΕΝ ήθελαν να του χορηγήσουν αυτή τη σύνταξη; Τι να υποθέσω πια;
Όμως το πιο ακραίο – κτηνώδες θα έλεγα – είναι το εξής: Η Δικηγόρος που τη ς ανέθεσε την υπόθεσή τους μια που τώρα και 26 μήνες αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα, πήρε την εξής φρικιαστική απάντηση από υπάλληλο του ΟΑΕΕ Χανίων: «Αν ήταν στο χέρι μου, θα έκανα μια ένεση στους ανάπηρους και θα τους έστελνα… (προφανώς εννοούσε στον αγύριστο..)
Να ισχύει εδώ η παροιμία «Κατά το αφεντικό και τα κοπέλια του»; Αν είχα την ατυχία να γνωρίζω τον… κύριο αυτό, θα τον ρωτούσα: «έχετε διαβάσει… καλέ μου άνθρωπε, το βιβλίο «Η μάστιγα του αγκυλωτού σταυρού»; Σ’ αυτό  το βιβλίο, περιγράφονται οι κτηνωδίες των Χιτλερικών βασανιστών, όπως φουρνίσματα, ενέσεις σε αναπήρους και άλλα φρικτά…
Ερώτηση: Μήπως εν σωτηρίω έτη 2004,  πλανάται πάνω από την Ελλάδα, με τον αρχαίο ανθρωπιστικό πολιτισμό, ο τρόμος των στρατοπέδων συγκέντρωσης; Ας δώσω στον εν λόγω πραιτοριανό Νεοταξίτη , ένα επώνυμο της τραγικής εκείνης εποχής: Σίλλιγκ, δόκτωρ. Το άτομο αυτό ήταν από τους βασανιστές του στρατοπέδου Νοϋεγκάμε.
Ότι και να πούμε είναι λίγο, αν θυμηθούμε τη χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην Αξιοπρέπεια». Ας κοιτάξουμε λοιπόν κατάματα την Αλήθεια: τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας Δίκαιης πολιτείας, πηγάζουν από το κοινωνικό κράτος, και τις κοινωνικές δομές και πολιτικές , που προστατεύουν τους ανίσχυρους και αδύναμους!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...