28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Φιλιππίδης: Θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα, κάποιοι άλλοι δεν θέλουν

Ημερομηνία:

Στην Τουρκία και εκτός φυλακών παραμένει ο Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε «πολιτικά διωκόμενος ως φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή» και μάλιστα όπως δήλωσε η δικηγόρος του, η δίωξη σε βάρος του στοχεύει στο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ στην ίδια απόφαση αναφέρεται και το σκεπτικό του τουρκικού δικαστηρίου που άφησε τον Φιλιππίδη ελεύθερο. Σύμφωνα με αυτό, το ένταλμα σε βάρος του κρίθηκε παράνομο, διότι όπως δέχτηκαν οι Τούρκοι δικαστές δεν είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, γεγονός που δεν ισχύει, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έστειλαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν βρίσκεται σε κελί, αλλά παραμένει σε ειδικό χώρο του Μεταγωγών προστατευόμενος ουσιαστικά, καθώς εκκρεμεί και νέο ένταλμα σε βάρος του, το οποίο ωστόσο αναμένεται να έχει την ίδια τύχει με το πρώτο και ο κ.Φιλιππίδης να μην εκδοθεί στην Ελλάδα.

Μάλιστα αυτό σημαίνει πως στη συνέχεια θα μπορέσει να ταξιδέψει σε χώρες όπως η Βενεζουέλα, το Περού και σε κάποια νησιά του Ειρηνικού, όπου η Ιντερπόλ δεν έχει δικαιοδοσία για να τον συλλάβει.

Ωστόσο ο ίδιος από την πλευρά του δηλώνει κατηγορηματικά ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και επιμένει ότι κάποιοι δεν θέλουν να γυρίσει για να μην καταθέσει. «Όταν κάποιος άνθρωπος- ο οποίος κατέχει δημόσιες θέσεις, σημαντικές στη ζωή του, έχει κάνει κάποια πράγματα κάπως πρωτότυπα, πχ μειώνει το μισθό του στο μισό, ο οποίος έχει σημαντική ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, έχει την οικογένειά του στην Ελλάδα και το γιο του να είναι ακόμα μαθητής- δηλώνει ότι εγώ θα επιστρέψω σε 2-3 μέρες, το λιγότερο πράγμα που μπορεί να κάνει το ελληνικό κράτος, αφού δεν τήρησε το ανθρώπινό του δικαίωμα να τον φωνάξει στην προανάκριση, είναι να του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει χωρίς να συλληφθεί στο αεροδρόμιο» τόνισε ο κ. Φιλιππίδης.

Ο πρώην επικεφαλης του Τ.Τ. , ερωτηθείς σχετικά, δηλώνει ότι έχει στοχοποιηθεί και υπογραμμίζει: «H κυρία Πόπη Παπανδρέου έχει εκτελέσει από το ένα μέτρο την καριέρα μου. Ζήτησα ένα πράγμα, στα πλαίσια της έρευνας να ακουστεί η άποψή μου και η άποψή μου δεν ακούστηκε. Θέλω να έρθω να απολογηθώ, πρέπει να έρθω να απολογηθώ, το χρωστάω στην ιστορία μου, στον εαυτό μου, στους 2.500 υπαλλήλους που δούλεψαν μαζί μου. Αγωνιώ για να έρθω να απολογηθώ και προσπαθώ να έρθω να απολογηθώ, όμως κάποιοι φαίνεται ότι δεν το θέλουν. Δεν μπορώ να ξέρω ποιοι είναι, ίσως αυτοί που περίμεναν ότι εγώ, με το που με κατηγορήσουν, θα κρύβομαι στο εξωτερικό και δεν θα μιλάω. Εγώ θα μιλήσω γιατί πρέπει να υπερασπιστώ το έργο της ζωής μου. Και γι’ αυτό θα γυρίσω», προσθέτει.

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...