27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

Ημερομηνία:

Τους πραγματικούς σκοπούς της διοργάνωσης δημοσιογραφικής αποστολής από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στο Βερολίνο αποκαλύπτει σε σχετικό σχόλιο στην τελευταία της σελίδα η εφημερίδα «Σελινιώτικα Νέα». Να υπενθυμίσουμε ότι από την Κρήτη στη σχετική «ενημερωτική συνάντηση» με πληρωμένη έξοδα από το Βερολίνο, παρέστησαν δύο δημοσιογράφοι από μέσα ενημέρωσης της Κρήτης, και πιο συγκεκριμένα από τα «Χανιώτικα Νέα» και τα «Σελινιώτικα Νέα». Παραθέτουμε το σχόλιο δίχως κανένα άλλο σχολιασμό:

Στην Αινειάδα, ο Βιργίλιος βάζει τον Λαοκόοντα να λέει: Equonecredite, Teucri / Quindididest, timeoDanaosetdonaferentes, δηλαδή «Μην εμπιστεύεστε το άλογο, Τρώες. / Οτιδήποτε κι αν είναι, φοβάμαι τους Έλληνες ακόμα κι όταν φέρνουν δώρα». Από αυτούς τους στίχους έχει γίνει διάσημη και παροιμιώδης η φράση “timeoDanaosetdoneferentes”, και στα ελληνικά: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

Τώρα, εάν αντικαταστήσετε την λέξη «Δαναούς» με την λέξη «Γερμανούς», θα έχετε μία πλήρη απάντηση για τους σκοπούς των «πρωτοβουλιών» της Γερμανικής κυβέρνησης για το Γερμανοελληνικό ίδρυμα νεολαίας και το Ταμείο για το Μέλλον προς την Ελλάδα.

Με απλά λόγια, οι άνθρωποι – έξυπνα σκεφτόμενοι (πρέπει να το ομολογήσουμε) – δίνοντας κάποια λίγα εκατομμύρια ως ελεημοσύνη, να πετύχουν με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια.

Αφενός να δείξουν πως δήθεν ενδιαφέρονται για τους νέους δίνοντάς τους την «ευκαιρία» να «εκπαιδευτούν» σε τεχνικά επαγγέλματα στη Γερμανία, εργαζόμενοι (πρακτική εκπαίδευση το λένε) με αμοιβή ψίχουλα (αμοιβή μαθητείας το λένε).

Αφετέρου, δίνοντας 3-4 εκατομμύρια από το Ταμείο σε Μαρτυρικούς Δήμους, να μπορούν να ισχυριστούν διεθνώς, ότι ξεπλήρωσαν το χρέος του βοηθώντας στην «ανάπτυξη» των χωριών που κατέστρεψαν.

Μόνο που – ευτυχώς – η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αποδεικνύει πως δεν είναι… ιθαγενείς που ενδίδουν με λίγες χάντρες και καθρεπτάκια.

Σε ότι αφορά σε εκείνους που βλέπουν θετικά αυτά τα Γερμανικά κολπάκια, τι να κάνουμε.

Και στην Κατοχή υπήρχαν εκείνοι που ήθελαν συνεργασία με τους προγόνους των σημερινών κυβερνώντων στην Γερμανία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόροι, φόροι, φόροι παντού! Και κουράγιο παλληκάρια… Σύνταξη στα 72

Μας τους ανακοινώνουν τόσο απλά στα δελτία ειδήσεων. Τόσο...

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...