16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χανιώτης με ALS μπουγελώνεται, στέλνει μήνυμα και προκαλεί τον Σαμαρά [βίντεο]

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε για φιλανθρωπικό σκοπό και κατέληξε σε παιχνίδι…

Ο λόγος για το ice bucket challenge και το «λούσιμο» με τα παγάκια. Τα socialmedia κυριολεκτικά έχουν κατακλυστεί από βίντεο που δείχνουν διάσημους ή μη να αυτομπουγελώνονται.

Για πρώτη φορά όμως, ένας ανθρωπος που πάσχει από την νόσο για την οπόια οργανώθηκε όλο αυτό και ονομάζεται ALS, έκανε ένα ομαδικό icebucketchallenge στα Χανιά, προσκαλώντας με τη σειρά του τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και δύο ακόμη γνωστούς Έλληνες να κάνουν το ίδιο.

Ο Μάρκος Σημαντηράκης, 52 χρονών σήμερα, διεγνώσθη με την ασθένεια πριν από 6 χρόνια. Σήμερα, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς η ασθένεια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και έχοντας νοσηλευτεί μια φορά στην Εντατική, θέλει να στείλει μήνυμα δύναμης και ελπίδας αλλά και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Η δροσερή συνάντηση έγινε, όπως είπε στο Flashnews.gr, ο γιος του, Μπάμπης Σημαντηράκης, στο σπίτι της οικογένειας, στα Κουνουπιδιανά Χανίων.

«Ήταν μια ιδέα του πατέρα μου και αναλάβαμε να την οργανώσουμε» είπε ο Μπάμπης εξηγώντας ότι ο πατέρας του δεν μπορεί να μιλήσει και γι’ αυτό η οικογένειά του ανέλαβε να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του.

Στο βίντεο, η κόρη του διαβάζει τα λόγια, εκ μέρους του πατέρα της, ανακοινώνοντας τα τρία ονόματα που προσκαλούνται σε αυτομπουγέλωμα:

«προσκαλώ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ελπίζοντας να δείξει την ευαίσθητη πλευρά του, τον δημοσιογράφο και φίλο του Νίκο Μάνεση τον οποίο εκτιμάει πολύ και τον τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο, που έχει δείξει και στο παρελθόν με πράξεις του το φιλανθρωπικό του έργο».

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα αποδεχτούν την πρόσκληση.

Για ακόμη μια φορά σας ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε να δώσουμε ελπίδα και δύναμη σε όλους τους ασθενείς με ALS, αναφέρει ο Μπάμπης στο λογαριασμό του στο Facebook

[youtube id=”BdE-XByLDb0″ width=”620″ height=”360″]

Τι είναι η νόσος ALS

Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική πάθηση η οποία προκαλεί μυϊκή αδυναμία, αναπηρία και τελικά θάνατο. Συχνά ονομάζεται νόσος του LouGehrig, από το διάσημο παίκτη του μπέιζμπολ που πέθανε από την πάθηση το 1941.

"google ad"

Ο βραβευμένος φυσικός StephenHawking, ο Άγγλος ιστορικός Τόνι Τζαντ, ο κιθαρίστας JasonBecker και ο μπασίστας Mike Πορκάρο αποτελούν μερικούς από τους πιο γνωστούς ασθενείς με ALS.

Υπολογίζεται ότι σε όλο τον κόσμο νοσούν ένα έως τρία άτομα ανά 100.000. Μια κληρονομική μορφή της νόσου εμφανίζεται από 5 με 10 τοις εκατό των περιπτώσεων.

Αλλά στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, οι γιατροί δεν ξέρουν ακόμα γιατί η ALS συμβαίνει σε ορισμένα άτομα και όχι σε άλλα.

Μία στις δέκα περιπτώσεις ALS είναι κληρονομική. Όμως οι υπόλοιπες περιπτώσεις φαίνεται να συμβαίνουν τυχαία.
http://www.newsbomb.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...