27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

«Όλα τα Χανιά είναι νονοί» – Γέμισε το Δημαρχείο Χανίων ρούχα, λαμπάδες και δώρα για τα παιδιά [φωτός]

Ημερομηνία:

Για 2η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η δράση με τίτλο «Όλοι μαζί για το παιδί: Αυτό το Πάσχα γίνε και εσύ νονός». Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια της καμπάνιας «Όλοι μαζί μπορούμε» του ΣΚΑΪ. Η τρίτη και τελευταία γι’ αυτή τη χρονιά δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 12 Απριλίου, σε Αθήνα και στα Χανιά έξω από το Δημαρχείο Χανίων. Και οι νονοί που βρέθηκαν ήταν πολλοί. 

Η δράση που αποτελεί μία κοινή πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε στα Χανιά σε συνεργασία με τον ΚΡΗΤΗ FM 1015, και με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί και διήρκησε μέχρι τις 2 το μεσημέρι με την προσέλευση του κόσμου να είναι μεγάλη, μικρών και μεγάλων, που ερχόντουσαν είτε για να δηλώσουν το παρών αλλά κυρίως για να αφήσουν δώρα, λαμπάδες, ρούχα, στην πλειοψηφία τους καινούργια.

Η εκδήλωση ίσως να μην ήταν εξίσου επιτυχημένη αν απουσίαζε η παραδοσιακή μουσική που έπαιξαν οι αδελφοί Βαγγέλης και Γιώργος Νικολιδάκης, ενώ οι χοροί από τον χορευτικό όμιλο Αροδαμός ξεσήκωσαν τον κόσμο.

Μεγάλη υποστήριξη στην πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης προσέφεραν οι εθελοντές του Δήμου Χανίων ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Χανίων.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων το παρών έδωσε η κ. Χατζηδάκη, αρμόδια αντιδήμαρχος Χανίων για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο περιφερειακός διευθυντής κ. Μαυρομάτης.

Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, αν και αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση ότι θα παρευρεθεί, τελικά δεν μπόρεσε λόγω ενός ξαφνικού προβλήματος υγείας. 

Σε σχετικές δηλώσεις της η κ. Χατζηδάκη αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου:  «Είναι πραγματικά παρήγορο σήμερα που ο κοινωνικός ιστός αποδυναμώνεται που δυστυχώς το έλλειμμα της κρατικής μηχανής είναι σημαντικό, οι συνεργασίες δήμου, πολιτών και φορέων να τελεσφορούν ώστε  να  κατορθώνουμε να βοηθούμε τους ανθρώπους που η οικονομική κρίση έχει αγγίξει περισσότερο, για να καλύψουμε μέρος των αναγκών ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες του Πάσχα».

Η κ. Χατζηδάκη επίσης αναφέρθηκε στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείο που εξυπηρετεί 412 οικογένειες και πλέον των 1.300 ατόμων, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και εκατοντάδες άλλους που περνούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Μέσα στο πλαίσιο αυτών των θεσμοποιημένων λειτουργιών εντάσσεται και η σημερινή δράση, μία «δράση κοινωνικής αλληλεγγύης», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Χατζηδάκη.

Το υλικό, άλλωστε, που έχει συγκεντρωθεί θα διανεμηθεί σε αυτές τις 412 οικογένειες που εξυπηρετούνται για τις καθημερινές τους ανάγκες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων.

 Από την πλευρά του ο κ. Μαυρομάτης σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και όπως είπε χαρακτηριστικά, σήμερα «όλα τα Χανιά είναι νονοί».

«Τα παιχνίδια, τα ρούχα, οι λαμπάδες που έχουν συγκεντρωθεί είναι πολλά. Ο χώρος του Δημαρχείου εδώ έχει γεμίσει. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο, θέλω να ευχαριστήσω την κ.Χατζηδάκη, εδώ από πλευρά του Δήμου, τον κ. Αγγελάκη από πλευράς ΚΡΗΤΗ FM 1015 και τον ΣΚΑΪ, για τις προσπάθειες που έχουν γίνει και είμαστε πραγματικά ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα δώσουμε χαρά σε κόσμο που το έχει ανάγκη»

[youtube id=”mvlGEoTL4rw” width=”620″ height=”360″]

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...