17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Όλοι σήμερα στη συγκέντρωση κατά των χημικών

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το ζήτημα των χημικών με μια ποικιλία δράσεων σε Χανιά, Ηράκλειο αλλά και στο Γύθειο. Για τα Χανιά, τo Aνοιχτό Συντονιστικό Χανίων κατά των Χημικών του πολέμου καλεί, την Πέμπτη 5/6 στις 19.30 σε Συλλαλητήριο κατά των Χημικών στην Πλατεία της Αγοράς ενώ στο Ηράκλειο την Κυριακή ετοιμάζουν εκ νέου διαμαρτυρία εν πλω. 

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που είχε δοθεί, η Αθηνά Γιαννουλάκη, μέλος του Συντονιστικού είχε πει: «Πρέπει να δώσουμε για ακόμα μία φορά ένα βροντερό παρόν γιατί ο αγώνας συνεχίζεται, διευρύνεται, κλιμακώνεται, και δεν θα λάβει τέλος αν δεν καταφέρουμε να το αποτρέψουμε. Γι’ αυτό σας θέλουμε όλους εκεί. Δεν πρέπει να τους περάσει».

Ενώ σε σχετική ενημέρωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σημειώνεται:

Όσοι συμμετέχουν δηλώνουν ότι:

·    Μοναδική οριστική λύση είναι όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών και πυρηνικών οπλοστασίων από ολες τις χώρες του πλανήτη.

·    Λεμε ΟΧΙ σε όλους του πολέμους

Κάλεσμα και από την Ένωση Γονέων

Και η Ενωση Γονεων Χανιων συμμετεχει και προσκαλει τους γονεις στην κινητοποιηση κατα της Υδολυσης των χημικων της Συριας την Πεμπτη 5/6/2014 και ωρα 19.30 στην Πλατεια της Αγορας. Σε σχετική ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα σημειώνουν:

Μπορει η οδηγια απαγορευσης της αλιειας στη Μεσογειο να αφορα την προστασια του γονου και να μη σηματοδοτει την εναρξη της Υδρολυσης, ομως αραγε πρεπει να περιμενουμε να μολυνθει η Μεσογειος για να διαμαρτυρηθουμε; Πρεπει να γινει το κακο για να αφυπνιστουμε; Στα παιδια μας μαθαινουμε με χιλιες συμβουλες το  “Καλλιον το προλαμβανειν ή το θεραπευειν”.Αυτο θα βροντοφωναξουμε ολοι μαζι αυριο.
Δεν επιτρεπουμε πειραματα, που οι επιπτωσεις και οι πιθανες παρεκλισεις τους μας καθιστουν πειραματοζωα εμας και τα παιδια μας. Αν συμβει το λαθος η φυση δε συγχωρει.Ανταποδιδει και επιστρεφει στις επομενες γενεες.
Υπαρχει Πρωτοκολλο να καταστρεφονται τα χημικα οπλα στις χωρες που τα παραγουν. Ας τηρηθει λοιπον. Το περιβαλλον το δανειστηκαμε απ τα παιδια μας. Οφειλουμε να το προστατευσουμε.
Κατά της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο και οι Λιμενικοί
Η Ένωση προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης εκφράζει την αντίθεση της για την καταστροφή χημικών όπλων της Συρίας Νότια της Κρήτης.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: “Δηλώνουμε πως όλοι εμείς μέσω της Ένωσης μας συμμετέχουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα κατά των χημικών και εκφράζουμε την αντίθεση μας για την κατασκευή χημικών και πυρηνικών οπλοστασίων από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη κι αν προέρχονται.
Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς της Κρήτης, όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά σε όλες της κινητοποιήσεις που είναι αντίθετες με την καταστροφή χημικών Νότια της Κρήτης.
Ας σεβαστούν οι υπεύθυνοι έστω για μια φορά, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας να ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον, και ας αναλογιστούν το τεράστιο οικολογικό έγκλημα που είναι έτοιμοι να διαπράξουν, εις βάρος όλων εμάς που κατοικούμε στη Κρήτη και γενικότερα όλων των λαών της Μεσογείου.
Ας μην ξεχνάμε ότι το περιβάλλον που ζούμε δεν είναι δικό μας, απλά το έχουμε δανειστεί για λίγο από τα παιδία μας και οφείλουμε να το προσέξουμε σαν τα μάτια μας!”

«Όχι χημικά στη Μεσόγειο» λένε και οι αλιείς του Ρεθύμνου

«Όχι χημικά στη Μεσόγειο» λένε και οι αλιείς του Ρεθύμνου με ανακοίνωσή τους. Σε αυτήν σημειώνεται:

«Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακών Αλιέων Ρεθύμνου (ΣΠΕΑΡ), επίσης, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Ρεθύμνου:

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες στο πλευρό του Κρητικού Λαού ενάντια στη μόλυνση και την καταστροφή που ετοιμάζουν πάλι στη Μεσόγειο, με το σχέδιο καταστροφής των χημικών της Συρίας.

Καλούμε όλους τους Κρητικούς και όλους τους Έλληνες, να διαμαρτυρηθούν, να αντιδράσουν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ώστε να μην επιτραπεί από την ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς οργανισμούς η καταστροφή των χημικών της Συρίας εν πλω στη Μεσόγειο, μέσω της διαδικασίας της υδρόλυσης».

Εν πλω διαμαρτυρία στο Ηράκλειο την Κυριακή

"google ad"

Μια ακόμα εν πλω διαμαρτυρία στο Λιμάνι του Ηρακλείου από τους μαθητές της 47ης σχολής ανοιχτής θαλάσσης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου

Εν πλω συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο λιμάνι του Ηρακλείου μπροστά στον ιστιοπλοϊκό όμιλο (Παλιό Ψυγείο) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 08 Ιουνίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ., με πρωτοβουλία των μαθητών της 47ης σχολής ανοιχτής θαλάσσης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου.

Με την συνδρομή των εκπαιδευτικών σκαφών και άλλων πλωτών μέσων και την παρουσία πολιτών στο χώρο του λιμανιού, οι διαδηλωτές θα βροντοφωνάξουν το σύνθημά τους «Καταστρέψετε τα χημικά όχι τη θάλασσα» για ν’ ακουστεί από άκρη σε άκρη, όπως υπογραμμίζουν.

Με την κίνηση αυτή, επιχειρούν να εκφράσουν την αντίθεση τους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα τωρινή ή μελλοντική που μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και το περιβάλλον γενικότερα.

«Οφείλουμε να διαφωνήσουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες, που τείνουν να μετατρέψουν το περιβάλλον σε χωματερή και λαμβάνουν χώρα, δίχως την πλήρη και σαφή ενημέρωση των κοινωνιών.
Αναγνωρίζοντας την ατομική και συλλογική ευθύνη που μας αναλογεί, και θεωρώντας δεδομένη την ευαισθητοποίηση του κόσμου, ζητούμε την δημόσια στήριξη όλων των φορέων καθώς και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας», σημειώνουν στην ανακοίνωση τους.

Για επικοινωνία με τους διοργανωτές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διεύθυνση: facebook.com/cretechem

Διαμαρτυρία και στο Γύθειο

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 19:30, και στο Γύθειο, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου.

Ο Αλιευτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης «Λακωνικός Κόλπος» και ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης διοργανώνουν την εκδήλωση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Χανιών για εκδηλώσεις κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Πέμπτη 5 Ιουνίου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συμβολική εν πλω διαμαρτυρία των καϊκιών μέσα στο λιμάνι του Γυθείου.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το τοπικό μουσικό σχήμα “Περί Ορισμένης Ευθύνης”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...